Damen Shipyards

services

legacy-assessment, applicatie-modernisering, legacy-integratie, cloudmigratie

industrie

scheepsbouw

client

damen shipyards

Modernising Legacy Software

Verouderde software kan een uitdaging zijn voor gevestigde bedrijven. Damen Shipyards kreeg hiermee te maken toen ze een Roemeense scheepswerf overnamen met een verouderd, op maat gemaakt ERP-systeem dat modernisering vereiste voordat het kon worden geïntegreerd met Damen’s wereldwijde IT-organisatie. Het oude systeem bracht verschillende risico’s met zich mee, waaronder inefficiënties en fouten als gevolg van veranderingen in de bedrijfsomgeving. Door het ERP-systeem te moderniseren, kon Damen de productieprocessen van de werf stroomlijnen en een grotere efficiëntie en productiviteit bereiken.

bronbestanden gemigreerd

13000+

waarvan 400 unieke schermen

Besparing licentiekosten

1.3M

per jaar dankzij het verkleinen van de database en migratie naar Tomcat

Damen Global Datacenter

De overname van een Roemeense scheepswerf door Damen Shipyards vereiste het gebruik van het bestaande ERP-systeem, MAGICS, vanwege de complexiteit van de nieuwe schepen van de werf. Dit systeem voldeed echter niet aan de eisen van Damen en vormde risico’s voor herstelbaarheid, naleving, beveiliging en productieonderbrekingen. Helaas werd het externe ERP-systeem niet ondersteund door de Damen Global IT-operatie.

Om deze risico’s te beperken en migratieadvies te geven voor wereldwijde IT-ondersteuning, werd Techspire ingeschakeld om het ERP-systeem van de scheepswerf te beoordelen. Het verouderde systeem draaide op lokale servers en verouderde besturingssystemen die al meer dan een decennium niet waren bijgewerkt. De softwarestack werd nooit bijgewerkt, waardoor het systeem kwetsbaar was voor beveiligingsbedreigingen zonder enige beschikbare ondersteuning of oplossingen.

download de volledige case

ontdek hoe techspire ook uw bedrijf verder brengt