Search
Close this search box.

legacy-assessment

de legacy-assesment-aanpak van techspire

Veel organisaties beschikken over legacy-software die op functioneel vlak nog uitstekend voldoet. Gedurende de tijd zijn de risico’s van deze software echter toegenomen en mist ze een aansluiting op de modernere technologie.

Techspire heeft een bewezen methode voor legacy-assessment ontwikkeld die ervoor zorgt dat we samen met de opdrachtgever complexe legacy-omgevingen kunnen analyseren. Binnen een aantal weken leveren we een heldere rapportage op en maken we de risico’s en mogelijkheden van een legacy-omgeving inzichtelijk. Hierop volgen een stappenplan en migratiestrategie. Zo ontstaat een uitstekend startpunt voor verdere digitale transformatie.

damen shipyards

modernisering ERP-systeem

damen shipyards had een roemeense scheepswerf overgenomen welke een verouderd, op maat gemaakte erp-systeem gebruikte om de complexe productieprocessen van de werf te ondersteunen. echter, gevestigde bedrijven zoals damen staan vaak voor uitdagingen met verouderde (“mission critical”) software die is gemaakt in een tijd waarin de eisen anders waren. terwijl de wereld en de klanteisen in de loop der tijd veranderen, paste het erp systeem zich niet aan deze veranderingen aan. damen’s plannen om de erp-systemen van de scheepswerf te integreren in haar wereldwijde it-organisatie bracht echter verschillende risico’s aan het licht, die een modernisering van het systeem vereisten.

expertises

technical due diligence

technical due diligence is een grondige analyse van de technische aspecten van een systeem, zoals de architectuur, de code, de prestaties en de beveiliging. dit helpt bij het identificeren van problemen en oplossen van knelpunten.

business impact analysis

De business impact analysis analyseert hoe een IT systeem invloed heeft op de bedrijfsvoering van een organisatie. ze kijkt naar aspecten als kosten, efficiëntie, flexibiliteit en klanttevredenheid.

risk assessment

een risk assessment is een grondige analyse van de risico’s die verbonden zijn aan een systeem. Denk aan beveiligings-, compliance- en continuïteitsrisico’s.

cost-benefit analysis

dit is een analyse van de kosten en baten die verbonden zijn aan het behouden van een systeem. we zetten die kosten en baten af tegen de prijs, risico’s en voordelen van vervanging of modernisering.

feasibility study

zoals de naam al verraadt, is dit een studie naar de haalbaarheid van een modernisatie- of migratieproject. we kijken naar de financiële, technische en organisatorische aspecten en helpen u bij het kiezen van de beste aanpak.

expertises

klanten

die hebben ervaren dat onze aanpak werkt

insights

leiden tot succesvolle output